Платники-гіганти України дають казні більше половини платежів

В Україні запрацює єдиний централізований офіс для підприємств, чий щомісячний дохід перебільшує 166 мільйонів гривень. У ньому підприємства-гіганти платитимуть податки окремо від решти фірм. Їх обраховуватимуть швидше й гарантуватимуть їм зменшення кількості податкових звірень. Дослідження Департаменту фінансів Міжнародного валютного фонду свідчить: такі кроки значно покращують процедури адміністрування податків та зборів для бюджетоутворюючих підприємств, зокрема податку на додану вартість. До речі, виробництв-гігантів в Україні лише 10 відсотків від загалу, та вони формують більше ніж половину податкових доходів бюджету.

Великим платникам «all inclusive»

На Вінниччині пощастить 15 бюджетоформуючим суб’єктам підприємництва, які перейдуть на сервісне обслуговування до Києва. Днями Голова ДПСУ Олександр Клименко підписав наказ про створення віп-офісу для великих платників. „Використовуючи успішні світові практики роботи із великим бізнесом, ми робимо черговий крок до перетворення податкової на сервісну службу високого ґатунку. Для користувачів загальнонаціонального офісу буде працювати принцип «all inclusive» - тут будуть зібрані найкращі фахівці, запроваджені найновіші сервісні послуги”, - відзначив головний податківець країни.

УСПП та податкова домовились про співробітництво

Податкова служба і підприємницька спільнота спільно удосконалюватимуть податкове законодавство. Днями Договір про співробітництво та координацію дій між Українським союзом промисловців і підприємців, Об’єднанням організацій роботодавців України та ДПС України підписали керівник податкової Олександр Клименко та президент Всеукраїнського громадського об’єднання УСПП Анатолій Кінах. „Державна податкова служба була, є і буде прихильником відкритого конструктивного діалогу із бізнесом”, - наголосив головний податківець країни За словами Олександра Клименка, саме завдяки співпраці податкової з підприємцями у минулому році було досягнуто багато компромісів. Так, вдосконалено критерії для отримання права на автоматичне відшкодування ПДВ, скасовано щомісячну декларацію з податку на доходи фізичних осіб, уніфіковано бухгалтерський та податковий облік.

Фінішує перереєстрація єдинників

Граничний термін перереєстрації підприємців-спрощенців завершується. Голова Державної податкової служби Олександр Клименко доручив регіональним підрозділам активізувати роботу у цьому напрямку. „Ми з вами зобов’язані дати можливість вчасно подати заяви всім, хто бажає працювати за спрощеною системою оподаткування. Зараз це – наше пріоритетне завдання», - відзначив високопосадовець, звертаючись до своїх колег. Разом з тим він позитивно оцінив вжиті заходи щодо створення сприятливих умов для підприємців. Подовження робочого часу податкових інспекцій, розміщення бланків документів у відкритому доступі в мережі Інтернет та активна робота консультантів ДПС дозволили уникнути черг та організаційних незручностей, констатував керівник податкового відомства.

На Вінниччині щоденно перереєстровується майже 4 тисячі спрощенців

Загалом, станом на 20 січня уже подали заяви понад 24 тисячі фізичних осіб-суб’єктів підприємництва регіону, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Нагадаємо, Свідоцтво платника єдиного податку буде безстроковим. Видаватимуть його, як і раніше, безкоштовно, протягом 10 календарних днів після подачі заяви. Досі цей документ єдинникам доводилося переоформлювати щороку. Тим, хто хоче стати платником єдиного податку, потрібно подати письмове прохання не пізніше 25 січня. Звертаємо увагу, що до цієї дати податкові інспекції області працюють з подовженим робочим днем. Тож подати заяву можна у робочі дні до 20-ої, а у вихідні до 16-ої години.

У 2012 кількість перевірок скоротиться удвічі

Цього року в Україні вдвічі скоротять кількість планових перевірок підприємств. Прем\'єр-міністр Микола Азаров дав відповідне доручення Державній податковій службі. За його словами, 2010 ДПС провела 20 тис. планових перевірок, 2011 близько 11 тис. Натомість цього року податківці повинні працювати винятково на підприємствах, що належать до категорії ризику. Це щонайменше вдвічі скоротить кількість перевірок.

Декларування доходів – час настав

З 1 січня розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Державна податкова служба закликає платників сумлінно виконати свій громадянський обов’язок та подати декларації. Звертаємо Вашу увагу, що Міністерством фінансів затверджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи та додатків до неї. Бланки документів розміщені на веб-сайті ДПА у Вінницькій області vinsta.gov.ua.та є у податкових інспекціях.

Про неправомірні дії податківців повідомляйте по телефону

Для забезпечення оперативного реагування на інформацію від громадян про неправомірні дії або бездіяльність податківців, у ДПС України відкрито окрему телефонну лінію код міста Києва (044) номер 284-00-07. А вже у п‘ятницю, 27 січня з 11 до 12 години дізнатися про те як оскаржити податкове рішення можна під час сеансу телефонного зв‘язку „гаряча лінія” ДПА у Вінницькій області. На ваші питання відповідатиме в.о. начальника сектору апеляцій Кучер Олена Володимирівна.

 


Переглядів: 11950
Поширень: 0