Як зазначив начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Микола Копачевський у зв’язку з реформуванням охорони здоров’я значно збільшився обсяг обласного бюджету, який становить 3399,7 млн.грн.. Якщо порівнювати із виділенням коштів на реформування із минулорічним показником на 1136,8 млн.грн., або на 41%. Сюди включається як загальний, так і спецфонди.

При цьому, на видатки розвитку передбачено 157,2 млн.грн., що у 4,2 рази більше запланованого у бюджеті на 2011 рік (37,1 млн.грн.).

За інформацією М.Копачевського сукупний бюджет для переходу на другий рівень медичного реформування складає близько 550 млн.грн. і така сума фактично передбачена бюджетом. По мірі переходу медичних установ на новий рівень реформування до обласного бюджету будуть надходити зміни до наповнення обласного бюджету за рахунок передачі бюджетного трансферту. У поточному році вже виділено 90 млн. грн.. субвенції на придбання медичним установа новітнього обладнання та 56 млн.грн. – на сам процес реформування.



Переглядів: 3780
Поширень: 0