26 квітня відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради, під час якого було розглянуто 93 питання за переліком. Основне питання стосувалось звіту щодо виконання міського бюджету за І квартал 2012 року. За інформацією головного фінансиста Вінниці Наталії Луценко, загалом з початку року до міського бюджету мобілізовано майже 292 мільйони гривень, що на чверть більше за показник минулого року.

До загального фонду надійшло майже 260 мільйонів гривень. В той же час на 19 мільйонів гривень зменшилась основа бюджету - власні та закріплені доходи загального фонду. За інформацією директора департаменту фінансів Вінницької міської ради Наталії Луценко, зменшення виникло в зв\'язку із змінами у законодавстві України, зокрема у Бюджетному кодексі. «У відповідності до Бюджетного кодексу України, з 1 січня 2012 року для пілотних регіонів, в яких проходить реформування системи охорони здоров\'я згідно з відповідним законом України, до бюджетів міст обласного значення замість 75 відсотків зараховується 50 відсотків податку на доходи фізичних осіб, - пояснює Наталя Луценко. - Умовні втрати бюджету за цей період склали близько 34 мільйонів, більша частина цих втрат замінена дотацією вирівнювання».

Отже, на сьогоднішній день загальний фонд міського бюджету на 2/3 наповнюється за рахунок трансфертів. В цілому сума трансфертів з обласного та державного бюджетів становить майже 170 мільйонів гривень. До бюджету розвитку у першому кварталі мобілізовано 11,4 мільйонів гривень та 1,3 мільйони перейшло до бюджету розвитку з загального фонду. Таким чином, загальний фінансовий ресурс бюджету розвитку, за рахунок якого і здійснюються роботи з благоустрою парків та скверів, а також розвиток самого міста, склав 12,7 млн.грн.

Як і у попередні роки, бюджет зберіг соціальний напрямок. Відтак на освітянську галузь з міського бюджету було направлено майже 99 мільйонів гривень (на 55,8% більше за аналогічний період минулого року). Збільшились на 32% і видатки на охорону здоров\'я. За період з січня по квітень на утримання медичних закладів направлено 53 мільйони гривень. На соціальний захист населення з міського бюджету направлено 86,7 мільйонів гривень. Зросли і видатки на розвиток житлово-комунальної галузі - цьогоріч на ці цілі з бюджету було направлено 34,4 мільйони гривень. В цілому ж видатки міського бюджету у першому кварталі становили 337 мільйонів гривень.



Переглядів: 4197
Поширень: 0