Так каже начальник обласного управління охорони здоров’я Олександр Жупанов. Він наводить приклад – з 23 тендерів, які оголосили лікарня ім.. Пирогова сьогодні не можуть провести 14. Тому що фірми відмовляються брати участь в тендерах через великі затрати і малі прибутки. Олександр Борисович наводить приклади:
- Як для маленької районної лікарні або бригади швидкої допомоги, які працюють в районі, де є одна заправка, або дві однієї фірми, проводити тендер? Що, з Києва будуть возити бензин, щоб 10 літрів бензина на добу заправити? Або наше управління, яке знаходиться в „Книжці” на Хмельницького шосе,7. Ми орендуємо там уже протягом десятка років це приміщення. З ким тендер об’являти? Який тендер – ми що в інше приміщення перейдемо, чи нас чекає хтось в іншому приміщенні? Таких нюансів дуже багато!

Через тендерні процедури минулого року виникали проблеми з поставкою інсуліну в область. Цього року тендери вже проведені. Але – з великими затратами. Можуть виникати проблеми з харчуванням в лікарнях. Олександр Жупанов наголошує: „Ми хочемо працювати чисто і законно – але з сучасним законодавством це неможливо”.


Переглядів: 3132
Поширень: 0