Лише на січень–червень 2012 року кількість запланованих перевірок суб’єктів господарювання – юридичних осіб скоротилась, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, на 43 відсотки – 139 суб’єкти господарювання проти 243. Відповідно за цей же період, на 42,8 відсотки зменшилась кількість проведених документальних перевірок. Кардинально змінено підхід до проведення фактичних перевірок. Відтак, їх кількість скоротилась майже у 3,5 рази.

Утім, варто зазначити, що завдяки кропіткій роботі податкових аудиторів із підвищення ефективності доперевірочного аналізу, скорочення кількості планових виїзних перевірок не вплинуло на їх результативність. Вона зросла, у порівнянні з І півріччям 2011 року, в 1,5 рази та склала 245 тис.грн. донарахувань на одну таку перевірку проти 168 тис.грн. минулорічних.

Нагадаємо, що наразі Україна є лідером серед країн СНД за темпами зменшення кількості невиїзних податкових перевірок юридичних та фізичних осіб. Якщо у нашій країні протягом 2011 року кількість таких перевірок знизилася на 61,3%. То за цей же час у Росії їх кількість зменшилась тільки на 11,8%, а у Білорусії, Молдові, Киргизії, Вірменії та Таджикистані такий показник, навпаки, збільшився.



Переглядів: 3520
Поширень: 0