Державна податкова служба готова адмініструвати податок на розкіш і розраховує на додаткові надходження до держбюджету від 800 млн. до 1 млрд.грн. Про це повідомив головний податківець держави Олександр Клименко.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович наполягає на якомога скорішому прийнятті закону щодо введення податку на розкіш. За його словами, незважаючи на визначені недоліки проекту, його необхідно приймати, аби зробити податкову систему більш справедливою.

Хто і скільки платитиме наразі поки що невідомо. На розгляд у Верховній раді зареєстровано чотири законопроекти. Один з них, приміром, припускає сплату податку в розмірі 2% мінімальної зарплати за 1 кв. м площі (на даний час - близько 20 грн.) за квартири загальною площею понад 200 кв. м, дачні будинки і котеджі загальною площею понад 500 кв. м і об\'єкти житлової нерухомості у власності одного платника податків понад 600 кв. м.

Крім того, Кабмін ініціює стягнення податку у вигляді 40% від вартості куплених в Україні або ввезених легкових автомобілів обсягом понад 3990 куб. см, мотоциклів обсягом понад 995 куб. см, судів (у т.ч. яхт) із двигуном потужністю понад 75 квт, літаків і вертольотів.



Переглядів: 3366
Поширень: 0