У форумі взяли участь Голова ДПС України Олександр Клименко, президент УСПП Анатолій Кінах, представники Уряду, органів державної влади та підприємницьких кіл з усіх регіонів країни. Від підприємництва наш регіон представляли: регіональне відділення УСПП, ТОВ ВП „Пневматика” (виробництво обладнання), ТОВ „АВІС” (виробництво продовольчих товарів), ВОГО „Вінницький клуб успішних підприємців”, ВОГО „Вінницький обласний клуб бухгалтерів”, ТОВ „Тірас” (дослідження і розробка в галузі технічних наук) та МПП „Торг-маркет” (оптово-роздрібна торгівля продуктами).

За словами головного податківця країни Олександра Клименка, саме завдяки співпраці податкової служби з підприємцями було досягнуто багато компромісів. Так, удосконалено порядок застосування суб’єктами підприємницької діяльності єдиного податку, запроваджено на законодавчому рівні двох додаткових груп платників єдиного податку, відкрито сервісні центри для платників, запрацювала безкоштовна видача електронних ключів. Посадовець повідомив, що з жовтня цього року вирішиться питання щодо повної автоматизації отримання свідоцтва платника ПДВ, що не лише зменшить витрати часу підприємців, але й знизить ризики корупційних проявів.

На форумі піднімалися питання вдосконалення критеріїв автоматичного відшкодування ПДВ, електронного документообігу та адмінпослуг, перспектив запровадження ПДВ за спеціальною ставкою.

Підприємці підтримали запроваджені сервісні новації податкової служби та подякували голові податкової служби за оперативне вирішення питання із законодавчим запровадженням додаткового реквізиту податкової накладної – дати та номеру вантажної митної декларації. Завершилася робота форуму дискусією та відповідями на запитання.



Переглядів: 4507
Поширень: 0