Про це П.Порошенко сказав у Крижополі Вінницької області під час свята з нагоди запуску Крижопільського цукрового заводу, який входить у Продовольчу кампанію «Поділля».

Петро ПорошенкоЗа його словами, для економічного прориву Україні потрібно робити те, що сьогодні робиться на Вінниччині. «Що потрібно зробити Україні? Те, що ми сьогодні робимо – запускати заводи, покращувати технології, знижувати собівартість, створювати робочі місця, завойовувати нові ринки збуту для української продукції і найбільшим пріоритетом в умовах дефіциту продовольства у світі є український аграрний комплекс», - сказав П.Порошенко.

Він переконаний - з огляду на те, що Україна володіє 25% світових чорноземів, при правильному господарюванні, можна збільшити продуктивність праці та врожаї в три рази. «Уявіть, якщо в три рази збільшити врожаї - в три рази люди краще будуть жити. Чи можна це зробити за три роки? Так, а за десять? За десять можна ще більше зробити. Єдине, що для цього потрібно – почати працювати», - сказав П.Порошенко.

У приклад він поставив колектив Крижопільського цукрового заводу, який за 2 роки скоротив споживання газу перевівши виробництво на вугілля, зменшивши енергоємність. «Завод на 30% збільшив своє виробництво – це те саме, що побудувати новий завод. Чому це не робиться по усій Україні – тому що не має волі. Замість того, щоб стимулювати людей праці - роздаються нездійснені обіцянки. Треба нарешті відповідати за свої слова і дії», - підкреслив П.Порошенко.



Переглядів: 4221
Поширень: 0