Ззапровадження цього сервісу значно знизить корупційні ризики за рахунок зменшення прямого спілкування представників бізнесу зі співробітниками податкової, переконані податківці.

Вже зараз спостерігається суттєве скорочення перевірок, які здійснюють підрозділи контролю за проведенням готівкових розрахунків. Якщо за 11 місяців 2011 року на Вінниччині їх було 1238 перевірок, то поточному році кількість лише 627. В управлінні податкового контролю ДПС у Вінницькій області зауважують, що запровадження електронного звітування власниками РРО дозволить скоротити кількість перевірок до мінімуму, замінивши їх дистанційним контролем.

Додамо, що обов’язкове подання суб’єктами господарювання до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО, передбачено нормами Закону України від 02.10.10 №265 у редакції Закону України від 24.05.2012 №4834-VI. При цьому, технічні вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі в реєстраторах розрахункових операцій для різних сфер застосування та вимоги до модемів відповідають технології, розробленій Національним банком України.



Переглядів: 3285
Поширень: 0