Зусилля з добору і розстановки кадрів були спрямовані, насамперед, на підбір фахівців нової генерації, з демократичним ринковим мисленням, які б досконало володіли теорією і практикою податкового менеджменту та не допускали у подальшому проявів некомпетентності та непрофесіоналізму.

Завдяки підвищенню вимог при прийомі на роботу, вдалося протягом звітного року поліпшити якісний склад кадрів і освітній рівень фахівців податкової служби області. Так, станом на 01 грудня 2012 року в області працює 1417 спеціалістів із вищою освітою, що складає 97,6 % усіх працюючих.

Слід зазначити, що при відборі кандидатів на роботу у податкових органах, перевага надавалась кадрам із досвідом роботи на відповідних посадах в народному господарстві. Так, 27 відсотків працівників, які були прийняті на роботу в районні інспекції мають стаж роботи на посадах економіста, бухгалтера, програміста від 3 до 10 років.

Утім, не оминають увагою у податкових органах молодих, креативних та амбітних претендентів. Зокрема, тільки впродовж 2012 року в податкових інспекціях області було організовано практику 153 студентам Національної академії ДПС України та інших вищих навчальних закладів України.

Протягом 2012 року особлива увага приділялась підвищенню професійного рівня працівників органів ДПС. Для цього в інспекціях застосовувались різноманітні методи підвищення кваліфікації спеціалістів: регулярні економічні навчання на місцях, курси підвищення кваліфікації, дистанційне навчання, тестування тощо.

Додамо, що з метою формування високих моральних норм у професійній та позаслужбовій діяльності працівників, ставлення населення до податківців, як до справедливих, чесних і об’єктивних представників державної служби та підвищення рівня довіри громадськості до діяльності податкової служби, запобігання проявів корупції, підвищення етики спілкування з колегами по роботі і платниками податків, працівниками податкової служби опрацьовані та вивчені Закони України „Про засади запобігання і протидії корупції” та інші нормативні документи.



Переглядів: 3213
Поширень: 0