За результатами перевірок підприємств-боржників державними інспекторами праці складено та передано до суду 115 протоколів про адміністративні правопорушення, винесено 41 постанову за невиконання законних вимог посадових осіб Держпраці України.

До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 114 посадових осіб підприємств-боржників. Загальна сума накладених судами та державними інспекторами праці штрафних санкцій становить 80,7 тис. гривень.

У ході перевірок підприємств-боржників із виплати заробітної плати внесено 52 подання власникам про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності, а також 31 матеріал перевірок передано до правоохоронних органів для вирішення питання про притягнення порушників трудового законодавства до кримінальної відповідальності.

На вимоги державних інспекторів праці підприємства-боржники погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму 9,8 млн. грн., тобто підприємства повністю чи частково розрахувалися з 5,3 тис. працівниками.



Переглядів: 2856
Поширень: 0