Провідними країнами в зовнішній торгівлі товарами є Російська Федерація (204 млн. дол.), Білорусь (173 млн. дол.), Польща (122 млн. дол.), Німеччина (98 млн. дол.), Китай (66 млн. дол.), Молдова (41 млн. дол.), Казахстан (33 млн. дол.) та Італія (32 млн. дол.). Крім того, великі обсяги зовнішньої торгівлі належать, також, Азербайджану, Австрії, Іспанії, Нідерландам, Румунії, Угорщині, Франції, Індії, Туреччині, Єгипту та Вірґінським Островам (Брит.).

Зовнішньоторговельний оборот послуг за 2012 р. становив 69 млн. дол. Обсяги експорту та імпорту послуг склали, відповідно, 46 та 23 млн. дол. Підприємства Вінниччини надавали послуги резидентам із 100 країн світу, а отримували - з 47 країн.

Основними споживачами послуг були Кіпр, Німеччина, Ґібралтар, Ізраїль, Російська Федерація, Віргінські Острови (Брит.), Польща, Йорданія, Румунія та Велика Британія. Іноземним резидентам надавались, в основному, комп’ютерні послуги (23 млн. дол.), послуги у виробництві готового одягу та хутра (10 млн. дол.) та послуги у сфері вищої освіти (5 млн. дол.).

Провідними партнерами в імпорті послуг є такі країни, як Кіпр, Польща, Німеччина, Австрія, Російська Федерація та Велика Британія. Основою імпорту послуг є послуги, пов’язані з ліцензійною діяльністю. Їх отримано на 10 млн. дол. Крім того, в значних обсягах отримувались послуги з реклами і вивчення ринку та транспортні послуги (по 3 млн. дол.).



Переглядів: 2589
Поширень: 0