Їх видали три регіональні представництва Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби України, які функціонують на теренах Вінниччини. Про це повідомила голова ДПС у Вінницькій області Ірина Зленко.

Зокрема, вона зауважила, що власниками посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису стали близько 1700 юридичних осіб та майже 3200 тисяч фізичних осіб. Наразі, як наголошує Ірина Зленко, особливу активність у отриманні безкоштовного електронного ключа проявляють фізичні особи. Адже цьогоріч у них з’явилася можливість, окрім звичних способів, подавати декларацію про майновий стан і доходи електронною поштою. Це, окрім зручності для декларантів, дозволяє економити їм час та кошти. І найголовніше – ключі електронного підпису платникам податків видаються податковою службою цілком безкоштовно.

Нагадаємо, що Державна податкова служба України запровадила новий сервіс – Акредитований центр сертифікації ключів електронного цифрового підпису, з метою економії платникам податків витрати робочого часу та коштів на придбання бланків, оперативного відстеження змін до форм звітності, арифметичного контролю за показниками декларації тощо.



Переглядів: 3405
Поширень: 0