За її словами, постановою Уряду передбачається з 1 травня збільшити розмір мінімальної пенсії інвалідам війни ІІ та ІІІ груп та учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, яким виповнилося 85 років, до розміру мінімальної пенсії інвалідів війни І групи.

«З 1 травня 2013 року у жодного учасника бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, якому виповнилося 85 років, пенсія не може бути меншою 2548 грн.: пенсія учасників бойових дій підвищиться на 1078 грн. на місяць», – сказала вона.

Міністр також повідомила, що Уряд ухвалив рішення збільшити розміри разової грошової допомоги усім ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, що виплачується до 5 травня. У середньому таке збільшення становитиме 10% у порівнянні з минулим роком.

«Наприклад, інвалідам війни І групи передбачається виплатити разову допомогу у розмірі 2 415 гривень – на 215 гривень більше, ніж у 2012 році. На ці потреби у бюджеті заплановано 821,3 млн. гривень», – розповіла вона.

Окремо Наталія Королевська наголосила на тому, що ухвалені сьогодні соціальні рішення Кабінету Міністрів є частиною пакету з понад 70 пропозицій Міністерства соціальної політики, розроблених з початку року. Загалом пропозиції у соціальній сфері Мінсоцполітики, підтримані на сьогоднішньому засіданні Уряду, стосуються понад 2 млн. українців. На їхню реалізацію з державного бюджету та бюджету фондів соціального страхування буде спрямовано понад 2 мільярди гривень.



Переглядів: 3639
Поширень: 0