Замість виправлення ситуації, посадові особи підприємства-боржника свідомо перешкоджали діям податкового керуючого, уникаючи з ним особистої зустрічі. Навіть після того, коли податкова вимога боржнику була доставлена поштою з обов‘язковим врученням повідомлення, керівництво підприємства продовжувало перешкоджати діям податкового керуючого. Зокрема, не допускало його до опису майна в податкову заставу.

У лютому, відповідно до вимог законодавства, пакет документів передано до юридичного підрозділу податкової інспекції для подання позову до суду, аби припинити видаткові операції на рахунках такого горе-платника, заборонити відчудження ним майна та зобов‘язати допустити податкового керуючого для опису майна в податкову заставу. Наразі позов передано до Вінницького окружного адміністративного суду.

Загалом з початку року Калинівським відділенням Козятинської ОДПІ за рахунок скорочення податкового боргу забезпечено надходжень до бюджету понад 614 тис. грн. В цілому ж по області, як повідомляють у відділі погашення податкового боргу ДПС у області, за два місяці нинішнього року вжито ряд заходів, завдяки яким податкові боржники повернули бюджету понад 27 мільйонів гривень.



Переглядів: 2995
Поширень: 0