Олег Мартинюк нагадав, що платниками податку є як юридичні, так і фізичні особи.

Оподатковування житла починаються з житлової площі, що перевищує 120 і 250 кв. м. квартири та будинку відповідно. Ставка податку для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, - вони становить 1% від розміру мінімальної заробітної плати. Тобто за квадратний метр буде сплачуватись 11,47 грн.

Для елітного житла, враховуючи рішення місцевих рад, ставка становить 2,7% від мінімальної заробітної плати, або 30,96 грн. за „квадрат”. Щодо термінів сплати, то пересічні громадяни України сплачуватимуть податок раз на рік. При цьому, Олег Мартинюк пообіцяв, до 1 липня 2013 року усі фізичні особи – власники нерухомості, яка підлягають оподаткуванню, отримають від податкової служби повідомлення-рішення. В ньому буде зазначено суму, що має бути сплачена до бюджету. Після чого її потрібно буде сплатити протягом 60 календарних днів.

Нагадуємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України.

Головне управління Міністерства доходів і зборів у Вінницькій області



Переглядів: 3076
Поширень: 0