З початку нинішнього року податковою міліцією ДПС у Вінницькій області в Єдиному реєстрі досудових розслідувань обліковано 110 повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень, з них 51 – за ст. 212 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків та зборів до бюджету). Попереджено 7 фактів незаконного відшкодування ПДВ на суму понад 300 тисяч гривень. З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 2,6 млн. грн. До бюджетів усіх рівнів спрямовано понад 18 млн. грн.

Керівництвом управління податкової міліції ДПС у Вінницькій області приділяється особлива увага питанню обмеження втручання в діяльність суб’єктів господарювання – платників податків із боку співробітників податкової міліції. Так, відповідно до п. 78.3. ст. 78 Податкового кодексу України, працівникам податкової міліції забороняється брати участь у проведенні планових та позапланових виїзних перевірок платників податків, що проводяться органами державної податкової служби, якщо такі перевірки не пов\'язані з веденням оперативно-розшукових справ або розслідуванням кримінальних справ, порушених стосовно таких платників податків (посадових осіб платників податків), що знаходяться в їх провадженні.

Варто відзначити, що в разі надходження відповідних подань від компетентних органів щодо порушення прав підприємців при веденні їх фінансово-господарської діяльності з боку співробітників податкової міліції негайно вживаються заходи щодо викорінення подібних правопорушень і притягнення винних працівників до дисциплінарної відповідальності. Також регулярно провадяться відповідні профілактичні заходи на попередження вказаних порушень.
 



Переглядів: 2886
Поширень: 0