Впродовж січня-травня поточного року зовнішньоторговельний обіг сягнув майже 440 млн. доларів США. Саме стільки вантажів тут оформлено впродовж січня-травня 2013 року.

Нині Вінницька митниця Міндоходів є експортоорієнтованою – сальдо зовнішньої торгівлі товарами є позитивним і перевищує 55 млн.доларів. За п’ять місяців імпорт товарів склав 192,4 млн. доларів. Експорт – 247,5 млн. доларів. Загалом з початку року тут оформлено 1018 тисяч тонн вантажів. Зовнішньоторговельні операції здійснювалися з 83-ма країнами світу. Це на одну більше ніж минулоріч. Серед основних торгових партнерів у сфері ЗЕД – Росія, на яку припадає 23% загального товарообігу. Наступною є Польща – 11% загального товарообігу. На Німеччину та Білорусь припадає відповідно 9% та 8% загального товарообігу.

Зважаючи на специфіку Вінниччини, у бюджетоформуючих лідерах імпорт машин, устаткування та транспорту. На них припадає 36% сплачених під час оформлення податків. Операції з продукцією хімічної промисловості принесли до бюджету 29% бюджетних надходжень. Експорт-імпорт продовольчих товарів та продукції сільського господарства – 14%.



Переглядів: 4206
Поширень: 0