Головне управління Міндоходів у Вінницькій області нагадує учасникам зовнішньоекономічних операцій, що здійснити декларування товарів і транспортних засобів можна з використанням електронної митної декларації та інших електронних документів. При цьому, електронне декларування може здійснюватися як самим підприємством, якому належать товари і транспортні засоби, так і уповноваженим ним митним брокером.

Зауважимо, що нормативно-правовими актами з питань державної митної справи не встановлено обмежень щодо подання митному підрозділу Міндоходів електронної митної декларації.

Наразі, після об’єднання митної та податкової ІТ-інфраструктури, використання такого способу декларування стало ще простішим. Усі бажаючі представники бізнесу без будь-яких обмежень можуть здійснювати декларування у електронному вигляді у всіх митних режимах. Натомість отримують значне скорочення витрат часу на проведення митного оформлення, усунення суб’єктивного фактору при його здійсненні та загальне спрощення процедури оформлення товарів і транспортних засобів під час розмитнення.

Нагадаємо, що декларування товарів з поданням до митних підрозділів Міндоходів електронної митної декларації доступне усім підприємствам, що перебувають на обліку у митних органах та посадові особи яких мають засоби електронного цифрового підпису.

Адреси представництв для безкоштовного отримання сертифікатів електронного цифрового підпису у регіоні:

  1. м. Вінниця,  вул. 30-річчя Перемоги, 21, Вінницька ОДПІ ГУ Міндоходів у Вінницькій області;
  2. м. Жмеринка, вул. Б.Хмельницького, 18, Жмеринська ОДПІ ГУ Міндоходів у Вінницькій області;
  3. смт. Крижопіль, вул. Піонерська, 30, Крижопільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Вінницькій області.



Переглядів: 4729
Поширень: 0