Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська 5 липня на засіданні Комісії з питань заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат з селекторним включенням керівництва областей.

погашено заборгованість по виплаті заробітної плати

Вінницьку область у селекторній студії представляли: заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Марина Коваль, керівники підприємств-боржників спиртової галузі.

погашено заборгованість по виплаті заробітної плати

Підбиваючи підсумки за півроку, Наталія Королевська зазначила ряд позитивних тенденцій. «Практично на чверть (з 1826 до 1380) зменшилась кількість підприємств, на яких існує заборгованість із заробітної плати. Тобто, 446 підприємств повністю ліквідували борги», - зазначила Наталія Королевська. Крім того, за останній квартал борг державних підприємствах скоротився з 495 млн. грн. до 417 млн.грн.

погашено заборгованість по виплаті заробітної плати

Коментуючи ситуацію, що склалась в області, Любов Спірідонова підкреслила позитивну динаміку у питанні погашення боргів із заробітної плати на підприємствах усіх форм власності: «Сьогодні Вінниччина входить до п’ятірки областей, які мають найменшу заборгованість по зарплаті, всього на перше липня борг складає близько 11 млн.грн. З них 2млн.800тис. – зарплатні борги економічно активних підприємств, які можуть їх гасити і успішно це роблять, 6 млн. 800 тис – борги підприємств-банкрутів і 1млн 200 тис. грн. заборгованість підприємств спиртової галузі». Любов Спірідонова зазначила, що позиція обласної влади залишається незмінною : «Ми маємо все зробити, щоб розрахуватись з людьми, адже для них заробітна плата є основним засобом для існування та утримання родин».

погашено заборгованість по виплаті заробітної плати



Переглядів: 3574
Поширень: 0