Співробітники підрозділів Міндоходів Вінниччини у ході операції „Держкордон-2013” перекрили 4 канали надходження контрабандної алкогольної продукції на територію України. Окрім того, викрили 24 факти незаконного переміщення товарів до нашої держави поза митним контролем. Це переважно спирт, алкогольна продукція та тютюнові вироби.

Подібні операції дають можливість підрозділам Міндоходів реально оцінити масштаби тіньового ринку підакцизної продукції та ефективно йому протидіяти. Нещодавно співробітники ГУ Міндоходів Вінницької області викрили факт незаконної реалізації алкогольної продукції в помешканні вінничанина. Тільки за один раз в ході проведення слідчих дій у квартирі та в офісі виявлено та вилучено алкогольних напоїв на суму понад 115 тис. грн. Це була елітна продукція – вина, у т.ч ігристі, лікери, віскі - не маркована марками акцизного податку встановленого в Україні зразка, без відповідних документів про походження та якість. Товар завозився на територію України контрабандним шляхом, без сплати необхідних платежів та зборів, реалізація проводилася без будь-яких дозвільних документів та ліцензій.

Наразі операція „Держкордон-2013”, яка покликана, навести лад з імпортно-експортними операціями і зруйнувати схеми ухилення від оподаткування під час переміщення цінностей через державний кордон, захистити споживчий ринок від фальсифікату та контрафакту, який протизаконно потрапляє на митну територію України, триває.



Переглядів: 3110
Поширень: 0