Середня заробітня плата пересічного українця зросла до 3 тисяч гривень - повідомляє Державна служба статистики. Та чи побачили це у власних гаманцях вінничани?

На жаль, більшість людей не поспішають бути оптимістами. Майже 40% думають, що зарплата залишиться на колишньому рівні, 16% побоюються, що рівень доходу знизиться, інші ж взагалі нічого не прогнозують. Райдужні перспективі щодо збагачення наразі бачать 27% громадян, які щиро вірять й у процвітання своєї компанії.

По регіонах найбільша зарплата зафіксована в Києві - 4998 грн. Слідом за столицею йдуть Донецька, Київська та Дніпропетровська області. А от найгірше заробляють в Тернопільській, Чернігівській та Чернівецькій областях. Вінницька ж впевнено тримається золотої середини, станом на травень 2013 року середня заробітна плата вінничанина становила 2637 гривень.

За словами спеціалістів, найкращі зарплати отримують в авіаційній та фінансовій сфері - в середньому 13 тисяч і 6 з половиною тисяч гривень відповідно, в той час, як у сільськогосподарській галузі люди працюють за 1966 грн.

Незважаючи на такі прогнози, більшість співробітників не поспішають міняти місце роботи, проте все частіше над цим замислюються. Сміливців вирушати на пошуки нової успішнішої роботи теж вистачає - вже з наступного року це зробити збираються 30% громадян. Подробиці у відеос.жеті:



Переглядів: 4116
Поширень: 0