Про це під час брифінгу для представників ЗМІ Вінниччини повідомив перший заступник Міністра доходів і зборів України Степан Дериволков. Зі слів високопосадовця, на сьогоднішній день пріоритетом роботи Міндоходів є застосування передових ІТ-технологій та електронізація.

Наразі вже 82% митних декларацій по Україні подається в електронному вигляді. Таким чином, повністю обмежується спілкування між інспектором та представником бізнесу і в відділеннях митного оформлення, і на митних постах та кордоні. „В електронному вигляді декларація подається, в електронному вигляді приймається, платежі списуються, все крапка”, - підсумував Степан Дериволков.

Нагадаємо, що електронний документообіг є можливим тільки за наявності електронного цифрового підпису. Нині, сервіс безкоштовного електронного ключа окрім тих, хто подає податкову звітність, доступний також і клієнтам митниці, і митним брокерам.

Щодо суб’єктів підприємництва Вінниччини, то вони отримати електронні ключі можуть у регіональних підрозділах Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів у Вінницькій області.



Переглядів: 3621
Поширень: 0