Цьогоріч бюджетні кошти будуть вкладатися тільки у державні банківські установи.

З метою забезпечення ефективного використання спеціального фонду міського бюджету протягом 2008 року тимчасово вільні кошти розміщувалися на вкладних (депозитних) рахунках банків. Це дозволило додатково мобілізувати до бюджету 4,9 млн. грн., що майже на 2,0 млн. грн. або на 65 % більше ніж у 2007 році.

27 березня сесією міської ради було прийнято рішення продовжити практику розміщення тимчасово вільних коштів і у 2009 році. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.2009 р. №52 тимчасово вільні кошти місцевих бюджетів можуть розміщуватись на депозитних рахунках винятково державної банківської установи. Установа державного банку буде обиратися на конкурсній основі.

«У минулому році ми розміщували на депозитах вільні залишки під 27,2 %, зараз Кабінетом Міністрів прийнято рішення - розміщувати кошти тільки у державних банках, - каже міський голова Володимир Гройсман, - виходячи з цього, ставка буде складати 16-18 %. Цілком зрозуміло, що це певні втрати, але разом з тим, - ми матимемо державну гарантію того, що ці кошти будуть збережені».


Переглядів: 3494
Поширень: 0