Після проходження відповідних процедур та затвердження облдержадміністрацією - проїзд у муніципальному автобусі буде коштувати 1,25 грн., трамваї та тролейбусі - 1 грн.

На утримання транспорту в 2008 році з міського бюджету виділено 39,5 млн. грн., що на 13 % більше ніж у 2007. Субвенція з державного бюджету на пільгові перевезення окремих категорій громадян покриває втрати транспортних підприємств лише на 72,3 відсотки. Фактичні втрати ТТУ при перевезенні міським електротранспортом у минулому році склали 26,1 млн. грн., з бюджетів відшкодовано - 22,1 млн. грн. Начальник фінансового управління міської ради Наталія Луценко каже, що ця проблема, але в ще більш загостреному варіанті, - перейшла на 2009 рік.

Економічно обґрунтованим тарифом на послуги ТТУ є 1,25 грн. «У минулому році Трамвайно-тролейбусне управління було на межі зупинки, працювати при тих тарифах, які є - вони просто не в змозі, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - Але моя умова була наступна: якщо ми підвищуємо тариф, то необхідно внести пропозицію щодо захисту вінничан. Якщо за проїзд буде затверджено тариф 1 грн., то її буде сплачувати людина, яка не постійно користується електротранспортом. Що ж стосується безпосередньо вінничан, які постійно купують місячні проїзні квитки, - для них нічого не зміниться».

Проїзні квитки на проїзд окремо у тролейбусі, трамваї чи автобусі як і торік будуть коштувати 60 грн. Однак ТТУ додатково впроваджуватиме єдиний місячний проїзний на усі види муніципального транспорту. «Я думаю, ми вийдемо на ціну проїзного на всі види муніципального транспорту - десь на 84 грн., тобто вінничанин додатково з сімейного бюджету витрачати не буде, а гості міста за користування електротранспортом будуть сплачувати гривню» - зазначає керівник міста.


Переглядів: 4439
Поширень: 0