Зокрема, як інформує начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Ірина Зленко, юридичні особи внесли до бюджету майже 176,8 млн.грн., а громадяни – більш ніж 40,5 млн.грн. плати за землю.

Зауважимо, що платниками земельного податку та орендної плати за землю у Вінницькій області є понад 7 тисяч юридичних осіб та близько 600 тисяч громадян. Відповідно до діючого законодавства серед загальної кількості землевласників та землекористувачів, деякі категорії платників мають право на пільги. Зокрема, від сплати податку з числа юридичних осіб звільняються заклади культури, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури, громадські організації інвалідів, релігійні організації тощо. Серед пільгових категорій громадян є зокрема, інваліди I i II груп, громадяни, які виховують трьох i більше дітей, пенсіонери за віком, ветерани війни, чорнобильці та особи, які передали в оренду земельні ділянки платникам фіксованого сільськогосподарського податку.

Отож, користуючись нагодою, Ірина Зленко нагадує як юридичним особам, так і звичайним мешканцям Вінниччини, які є власниками земельних ділянок або землекористувачами і не є пільговиками, про важливість своєчасних розрахунків із бюджетом. Адже кошти у вигляді земельного податку формують місцеві скарбнички та йдуть на розвиток місцевих територіальних громад.

Додамо, якщо з якихось причин деякі громадяни-землевласники досі не отримали повідомлень про сплату земельного податку, радимо їм звернутись до Центрів обслуговування платників або до місцевих підрозділів Міндоходів за місцем постійного проживання для з’ясування обставин.

Нагадуємо, що крім фінансової відповідальності у вигляді штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податку до бюджету, яка встановлена Податковим кодексом, норми Земельного кодексу передбачають можливість вилучення земельної ділянки у разі систематичної несплати її власником земельного податку.



Переглядів: 2916
Поширень: 0