У порівнянні з 1 січня 2013 року розмір податкової заборгованості зменшився на 122,4 млн.грн. Про це повідомляє заступник начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Євгеній Нагорний. Якщо на початок звітного року сума боргу складала 604,8 млн.грн., то на 1 серпня 2013 року – 482,4 млн.грн. При цьому, 40 відсотків усіх боргів або 192,4 млн.грн. до Зведеного бюджету припадає на банкрутів.

Щоб забезпечити повернення заборгованих державі коштів, фахівці Міндоходів Вінниччини проводять усі передбачені чинним законодавством практичні і профілактичні заходи. Одним із дієвих механізмів скорочення боргу є розстрочення платникам податків їхніх податкових боргів та грошових зобов’язань перед бюджетом. Так, за 8 місяців 2013 року майже 200 вінницьких платників отримали можливість сплатити борги та нараховані суми податків і зборів із розстрочкою на загальну суму 13,8 млн.грн.

Євгеній Нагорний додає, що у розрізі основних видів заборгованих податків перше місце посідає податок на додану вартість 207,4 млн.грн. або 43 %. Наступним є податок на прибуток – 127,1 млн.грн. або 26 %.. Близько 7 % із загальної суми заборгованості або 33,3 млн.грн. припадає на плату за землю, майже 5 % – на податок з доходів фізичних осіб, понад 4 % – на акцизний збір.

Наразі, як наголошує заступник начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Євгеній Нагорний, фахівці підрозділів Міндоходів Вінниччини докладають максимум зусиль щодо створення комфортних умов роботи бізнесу регіону задля наповнення бюджетної казни та збереження позитивної динаміки скорочення податкового боргу в регіоні.



Переглядів: 2664
Поширень: 0