Приміром, число безробітних зростає: на січень цього року офіційно зареєстрованих було 43 216 безробітних, а на березень – вже 44 367 чоловік. Отже, число безробітних збільшилося на 10 тисяч. Крім того, 26, 4 тисячі чоловік працюють неповний робочий тиждень.

- Ситуація на ринку праці тривожна, але не катастрофічна, - сказала Любов Спірідонова. – Ми продовжуємо відслідковувати процеси, які відбуваються, ведемо щоденний моніторинг кількості заявлених вакансій. На жаль, вакансій все менше. Хвилює ситуація на залізничному транспорті – у цій галузі 21 тисяча осіб працюють неповний робочий день.

Інша проблема – зростання заборгованості по зарплаті. Нині підприємства та організації області заборгували працівникам 34 млн. грн.

- В основному, потерпають працівники приватних підприємств, навіть роздрібної торгівлі, каже Любов Спірідонова. – Велика частина заборгованості – на залізничному транспорті. Ми подали пропозиції до Кабінету Міністрів щодо поліпшення ситуації з виплатою заборгованих зарплат на державних підприємствах.

До речі, пік заборгованості із зарплат був у 1998 році – тоді людям заборгували 200 млн. грн.


Переглядів: 3362
Поширень: 0