Чергове засідання членів Громадської ради відбулось в приміщенні Головного управління Міндоходів у Вінницькій області. Питання, що розглядались, - як і за якими напрямками працюватиме дорадчий орган. Відтак, було затверджено положення про Громадську раду, план роботи до кінця року та регламент роботи комісій Громадської ради.

Виступаючи на засіданні, начальник Головного управління Міндоходів у області Ірина Зленко повідомила членам Ради про нову ініціативу Міністерства доходів і зборів – впровадження спец-курсу для школярів „Основи податкових знань”. У нинішньому році факультативні заняття з фінансової та податкової грамотності вже мають можливість відвідувати учні дев‘ятих класів загальноосвітніх шкіл Вінниччини. «Ця ініціатива Міністерства доходів і зборів України має принести плідний результат. Це - своєрідна інвестиція в майбутнє», зауважила Ірина Зленко. За її словами, в рамках нової програми вже розробляються графіки відвідування учнями обласних Центрів обслуговування платників податків. Нагадаємо, що сьогодні ЦОППи відкриті в усіх 10 об’єднаних державних податкових інспекціях та в 4 відділеннях ОДПІ. До кінця року планується відкриття центрів ще у 3 відділеннях державних податкових інспекцій.

Про іншу ініціативу Міністерства доходів і зборів - електронне декларування, яке нині активно форсується на Вінниччині, повідомив очільник Вінницької митниці Геннадій Федик. За його словами, в 2013 році досягнуто стовідсоткового оформлення митних декларацій на бланку єдиного адміністративного документа в електронному вигляді. Для порівняння: за 9 місяців 2012 року цей показник становив 30%.

Члени Громадської ради цілком позитивно оцінили прагнення Міндоходів у створенні в державі сприятливого бізнес-клімату та виявили бажання брати активну участь у цьому процесі.



Переглядів: 3164
Поширень: 0