Виступаючи на зустрічі, начальник управління податкового та митного аудиту Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Тетяна Андреяшкіна ознайомила присутніх з методами визначення ціни у контрольованих операціях, особливостями визначення звичайної ціни та яку відповідальність нестимуть порушники за недотримання методів трансфертного ціноутворення.

зустріч керівництва Головного  управління Міндоходів з платниками податків Вінниччини

Закон, який набрав чинності з 1 вересня 2013 року, зобов\'язує всіх великих платників податків з оборотом від 50 млн грн на рік, а також платників податків, що здійснили великі операції, повністю розкрити підрозділам Міндоходів всю групу пов\'язаних осіб. При цьому, не обмежуючись лише тими особами, які безпосередньо беруть участь в угоді, або пов\'язані з особою не напряму, які складно обчислити, використовуючи дані державного реєстру. Про це повідомила начальник управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій ГУ Міндоходів у області Світлана Білилівська. При цьому вона наголосила, що завдяки інституту контролю трансфертного ціноутворення, держава отримує ефективний механізм протидії оптимізації оподаткування з використанням пільгових податкових юрисдикцій, а також спосіб змусити великий бізнес платити гроші саме в український бюджет. Разом із тим, дозволить створити дієву систему державного регулювання трансфертного ціноутворення в Україні, що надасть змогу захистити податкову базу та уникнути при цьому підстав для подвійного оподаткування та невизначеностей, які можуть перешкоджати прямим іноземним інвестиціям та розвитку зовнішньої торгівлі.

зустріч керівництва Головного  управління Міндоходів з платниками податків Вінниччини

Довідково

Закон про трансфертне ціноутворення має на меті сприяти боротьбі з одним з найбільш масштабних способів мінімізації оподаткування, через який з-під оподаткування в Україні виводиться близько 100 млрд. грн. щорічно. За даними Міндоходів, вже до кінця цього року великі компанії додатково сплатять до Держбюджету півмільярда гривень.



Переглядів: 3806
Поширень: 0