Завдяки вжитими органами прокуратури Вінницької області заходами, спрямованими на захист конституційних прав громадян у сфері оплати праці, з початку 2013 року загальний розмір заборгованості з виплати заробітної плати зменшився на 3,7 млн. грн.

За результатами проведених протягом поточного року прокурорських перевірок розпочато 17 кримінальних проваджень, 15 з яких вже скеровано до суду, погашено понад 3,8 млн. грн. заборгованості з виплати заробітної плати, заявлено позовів (заяв) на суму 120 тис. грн., внесено 46 подань, до відповідальності притягнуто 6 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування Вінниччини.

За втручання прокурорів Ямпільського та Тульчинського районів упродовж липня-серпня працівникам КП "Ямпіль-комунгосп" та ПАТ "Тульчинська швейна фабрика" виплачено заборговану заробітну плату на загальну суму 145,5 тис. грн.

Зокрема, прокурором Літинського району у ході перевірки ФГ "Літинка плюс" встановлено факт безпідставної невиплати заробітної плати працівникам у сумі понад 55 тис. грн. За результатами перевірки, до ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.175 КК України. Під час досудового розслідування заборгованість із заробітної плати погашено в повному обсязі.


Переглядів: 2842
Поширень: 0