Особливою популярністю серед вінницьких платників користується звітування он-лайн. Як інформують в Управлінні доходів і зборів з фізичних осіб за 15 днів листопада підрозділи Міндоходів у Вінницькій області прийняли майже 12,7 тисяч звітів. При цьому, понад 65 відсотків із них було подано суб’єктами господарювання через мережу Інтернет. Очевидно, що платники податків регіону відчули переваги електронного звітування, яке дає змогу робити це без зайвих витрат часу та ресурсів.

Нагадаємо, при поданні звітності в електронному вигляді необхідно використовувати цифровий підпис. До речі, на Вінниччині отримати посилені сертифікати відкритих ключів можна безкоштовно в пунктах реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів, що діють при Вінницькій, Крижопільській та Жмеринській ОДПІ.

У переддень граничного терміну звітування з ЄСВ за жовтень (20 листопада) Головне управління Міндоходів у Вінницькій області повідомляє, що неподання, несвоєчасне подання або ж подання не за встановленою формою звітності по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування передбачає адміністративну відповідальність для посадових осіб-платників єдиного соціального внеску. Відтак, закликає до подання своєчасного звітування та нагадує, що вчасно і в повному обсязі сплачений єдиний соціальний внесок – це основа фінансування та виплати пенсій і грошової допомоги громадянам. Цей внесок, як уже повідомлялось раніше, необхідно сплачувати на нові рахунки, відкриті у органах Державної казначейської служби для зарахування єдиного внеску http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/111543.html


Переглядів: 2270
Поширень: 0