У Вінниці відбувся круглий стіл на тему «Громадський контроль використання бюджетних коштів». У заході, ініційованому Асоціацією платників податків України, взяли участь представники бізнесу, громадськості, зокрема члени Громадської ради при ГУ Міндоходів у області та Громадської ради при ОДА, представники Головного управління Міндоходів та Вінницької облдержадміністрації, ЗМІ. Аналогічні слухання уже відбулись в шести регіонах України.

обговорення механізму ефективного контролю за використанням бюджетних коштів

«Ініціюючи ці громадські обговорення, ми маємо за мету підвищення правової свідомості громадян, їх безпосереднє залучення до процесу моніторингу використання бюджетних коштів» - зауважив Голова Ради ТВ ВОГО АППУ у області Юрій Захарчук.

«Сьогодні, як ніколи, на часі посилення суспільної мотивації не тільки щодо сплати податків, але й раціонального витрачання коштів платників, - зауважила заступник начальника інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів у області Лариса Павлюк, - адже якісно виконуючи свої обов’язки, сумлінні платники податків сподіваються на відповідні дії з боку держави. Тож такі громадські обговорення мають забезпечити прозорість витрачання бюджетних коштів та запровадити ефективний громадський контроль при плануванні видатків».

До слова, що стосується діяльності Міндоходів, тут контроль з боку інститутів громадськості є досить конструктивним. Як приклад, - підписаний нещодавно із Асоціацією платників податків України Меморандум про співробітництво. Згідно з Меморандумом, сторони працюватимуть над створенням сприятливих умов для розвитку підприємництва в Україні, забезпечуватимуть контроль за дотриманням податкового та митного законодавства, а також надаватимуть можливості вирішення неврегульованих положень у цій сфері.



Переглядів: 2743
Поширень: 0