При чому, за інформацією управління доходів і зборів з фізичних осіб, цьогоріч на свій розвиток та реалізацію соціальних програм територіальні громади регіону отримали на 169 млн. грн. більше, ніж впродовж січня-жовтня минулого року.

За статистикою основним бюджетоформуючим платежем для місцевих скарбниць, як і раніше, залишається податок на доходи фізичних осіб. Його частка у кошиках місцевих громад наближається до 71 відсотка та перевищує 1млрд. 389,4 млн. грн.

Досягти таких вагомих результатів, переконані у Головному управлінні Міндоходів у Вінницькій області, вдалося завдяки спільній позиції органів Міндоходів, територіальних органів влади та місцевого самоврядування.

Вона спрямована на недопустимість заборгованостей та порушень при виплаті заробітних плат, а також легалізації доходів громадян. Зокрема, протягом січня-жовтня 2013 року органами Міндоходів Вінниччини було проведено 116 перевірок із дотримання суб’єктами господарювання діючого податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів. Сума донарахованого податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій і пені склала майже 7 млн. 608 тис. грн. Наразі з них до бюджету надійшло близько 2 млн. 100 тис. грн.



Переглядів: 2920
Поширень: 0