Зауважимо, що наразі найпрогресивнішими є суб’єкти підприємництва Гайсинщини, Крижопільщини та Могилівподільщини. Вони персоніфікували всі, зареєстровані у підрозділах Міндоходів, РРО. Решта районів мають показник від 92 до 99 відсотків.

Нагадаємо, що наказом Міністерства доходів і зборів України від 01.10.13 № 522 затверджено новий Державний реєстр РРО з переліком сучасних моделей РРО з вбудованими модемами або в комплекті з модемами, які дозволені до використання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. До зазначеного реєстру внесені виключно реєстратори розрахункових операцій, які забезпечують подання до органів доходів і зборів по дротових або бездротових каналах зв\'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам\'яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам\'яті модемів, які до них приєднанні.

У той же час, ст. 12 Закону України, від 06.07.1995, № 265/95-ВР "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" – на території України у сферах, визначених цим Законом, дозволяється реалізовувати та застосовувати лише ті реєстратори розрахункових операцій вітчизняного та іноземного виробництва, які включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій та конструкція і програмне забезпечення яких відповідає конструкторсько-технологічній та програмній документації виробника.

Наразі всі суб’єкти господарювання Вінниччини, які використовують РРО, що не відповідають Реєстру, до 1 листопада 2013 р отримали відповідні попередження від підрозділів Міндоходів на місцях про необхідність якнайшвидшого зняття таких РРО з реєстрації.


Переглядів: 2403
Поширень: 0