Конструктивний діалог відбувся між представниками інститутів громадянського суспільства та фахівцями Головного управління Міндоходів Вінниччини. У середу, 27 листопада, тимчасова комісія з податкових та митних питань Громадської ради при Головному управлінні Міндоходів за участі фахівців Міндоходів шукали найбільш оптимальні рішення для вдосконалення податкової системи. Серед пропозицій, зокрема, - введення єдиних реквізитів для сплати податків та зборів, підвищення розміру оподатковуваних операцій для обов’язкової реєстрації фізичної особи – підприємця на загальній системі платником ПДВ з 300 000грн до 1 000 000грн., зниження податкового навантаження на фонд заробітної плати - ЄСВ та пропорційне розподілення відповідальності між найманим працівником та роботодавцем тощо. В ході жвавого обговорення сформовано та узагальнено ряд пропозицій, які згодом будуть направлені до Міністерства доходів і зборів України для подальшого розгляду та врахування у законодавстві.

Як вдосконалити податкове  законодавство – радились міндоходівці та громадські діячі

Певні питання, які пропонувалися, вирішуватимуться на місцях за допомогою самих громадських діячів. Зокрема, завдяки їх долученню до роз‘яснювальної роботи серед суб‘єктів підприємництва. Так, дехто з підприємців скаржиться на певні труднощі, які виникають при переоформленні ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. „Насправді ж, ніякої проблеми не існує - наголошує начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ Міндоходів Олег Середюк. Від підприємців потрібно лише не відкладати переоформлення ліцензій на останній день”.

Загалом, на думку усіх присутніх, дискусія виявилась досить плідною. „Ми вкотре переконуємось, що Міністерство дійсно приділяє велику увагу інституту громадських рад. Сьогодні ми мали змогу спільно знайти компромісні рішення для вирішення тих питань, які найбільше турбують представників бізнесу Вінниччині. Користь від таких спільних засідань беззаперечна”. – підсумувала Лариса Гусар, заступник голови Громадської ради при ГУ Міндоходів у області.



Переглядів: 3074
Поширень: 0