З 1 січня 2014 року розпочалась кампанія декларування доходів, отриманих громадянами протягом 2013 року. Як зазначає начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик, у підрозділах Міндоходів чекають, у першу чергу, тих, хто отримував окремі види доходів, що не підлягали оподаткуванню при виплаті (пп. 168.1.3 ПКУ), мав доходи, від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб (резидентів або нерезидентів)) (пп. 168.2.1 ПКУ), отримував інвестиційний прибуток (п. 170.2 ПКУ), іноземні доходи (пп. 170.11.1 ПКУ), доходи від підприємницької діяльності (ст. 177 ПКУ), доходи від провадження незалежної професійної діяльності (ст. 178 ПКУ), доходи, отримані від двох і більше податкових агентів (пп. “є” п 176.1 ПКУ).

Високопосадовець зауважує, що за результатами 2012 року доходи, які перевищили цифру в 1 млн. грн., задекларували 37 вінничан. Вцілому впродовж 2013 року у Вінницькій області подали декларації майже 21 тисяча громадян, які не є суб’єктами господарської діяльності. З них 8,5 тисячі скористалися правом на податкову знижку та отримали з бюджету понад 8,3 млн. грн. Щодо підсумків 2013, то їх Міндоходівці підіб’ють на початку травня цього року.

Геннадій Федик наголошує, що декларантам створені комфортні умови для виконання конституційного обов’язку. Зокрема, передбачена можливість подання декларацій у електронному вигляді за допомогою електронних сервісів Міндоходів "Декларування он-лайн"  та "Електронний кабінет платника податків". Якщо ж у когось є бажання відвідати підрозділи Міндоходів області особисто, то під час деклараційної кампанії, окрім робочого часу, подати декларацію можна у вихідні дні та вечірні години.



Переглядів: 3643
Поширень: 0