Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська. За її словами, це передбачено прийнятим розпорядженням Кабінету Міністрів «Про проведення експерименту щодо передачі списків на зарахування пенсій на поточні рахунки пенсіонерів в уповноважених банках в електронній формі з використанням системи інформаційного обміну НБУ».

«Сьогоднішнє рішення Кабміну - черговий крок на шляху до переходу України до електронного документообігу та створення єдиного інформаційного середовища в соціальній сфері, чим Мінсоцполітики щільно займається весь останній рік. Реалізація проекту з переведення пенсій в електронній формі дозволить перевірити готовність Пенсійного фонду і банків до впровадження сучасних технологій», - зазначила Міністр.

За словами Наталії Королевської, протягом 2014 року в обраних для експерименту Київській і Вінницькій областях територіальні органи Пенсійного фонду передаватимуть списки на зарахування пенсій одночасно двома способами. Тобто традиційним - на паперових та магнітних носіях, і сучасним - в електронній формі, за допомогою системи інформаційного обміну Національного банку, що забезпечує необхідний захист конфіденційної інформації.

«На прикладі більше мільйона пенсіонерів, які проживають у двох цих областях, вже в 2015 році буде ясно, наскільки доцільна передача списків на зарахування пенсій на поточні рахунки пенсіонерів в уповноважених банках саме в електронній формі. Зараз Міністерство і Пенсійний фонд готують проект Порядку проведення експерименту», - сказала вона.

Міністр нагадала, що в 2013-2014 роках у Київській і Вінницькій областях також проходить експеримент зі створення єдиного інформаційного простору соціальної сфери (ЕІПСС) та впровадження національної картки. «Створення єдиного інформаційного простору дозволить оформляти всі державні соціальні допомоги з мінімальною витратою часу і сил громадянина, як- то кажуть - в один дотик. Наприклад, якщо людина захоче оформити допомогу по народженню дитини або субсидію, їй треба буде принести лише паспорт, решту необхідних відомостей фахівці зможуть отримати на місці за допомогою цієї системи. Крім того, це дозволить оптимізувати бюджетні витрати і підвищити ефективність використання коштів на соціальний захист», - сказала Наталія Королевська.



Переглядів: 4339
Поширень: 0