Зокрема, він зауважив, що власниками посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису стали близько 1 тисячі юридичних осіб та майже 5,1тисяча фізичних осіб.

Наразі, зауважує Геннадій Федик, особливу активність у отриманні безкоштовного електронного ключа проявляють фізичні особи. Адже в Україні триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2013 року. А у декларантів є можливість, окрім звичних способів, подавати декларацію про майновий стан і доходи електронною поштою, що дозволяє не відриваючись від персонального комп’ютера, задекларувати доходи за допомогою електронних сервісів Міндоходів „Декларування он-лайн” http://minrd.gov.ua/incomedecl та „Електронний кабінет платника податків” http://kpp.minrd.gov.ua/. Відтак, зекономити час і кошти. Окрім того, видані центром ключі електронного підпису дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду

Детальну інформацію щодо переліку документів, необхідних для отримання посилених сертифікатів ключів, можна отримати на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру, зайшовши на веб-сторінку Міністерства доходів і зборів (http://www.acskidd.gov.ua/).

Нагадаємо, регіональні представництва Акредитованого центру сертифікації ключів на Вінниччині функціонують при Вінницькій, Жмеринській та Крижопільській ОДПІ.



Переглядів: 3145
Поширень: 0