Зокрема у Вінницькому ЦОПі таких було майже півтори тисячі. У цей спосіб громадськості ще раз нагадали про їх конституційний обов’язок – задекларувати доходи, отримані в 2013 році.

Найбільший Центр обслуговування платників Вінниччини при Вінницькій ОДПІ відвідав в. о начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Мирослав Продан. За його словами з початку року вже майже 7 тисяч громадян задекларували свої доходи на суму понад 186 млн. грн. З кожним роком все більше жителів Вінниччини добросовісно і відповідально ставляться до питання декларування, підвищується їх податкова свідомість, з’явилося розуміння сплати податків, як соціальної необхідності.

Мирослав Продан«Сплата відповідних платежів є джерелом наповнення місцевого бюджету і, відповідно, джерелом підтримки бюджетної та соціальної сфери, малозабезпечених, пенсіонерів, сиріт. Надходження від податків дають можливість вчити наших дітей, лікувати, охороняти, забезпечувати спокій та стабільність кожного громадянина», − зазначає Мирослав Продан.

За його словами на Вінниччині найбільше декларують отримані подарунки та спадщину. Активними цьогоріч є також квартироздавачі. Серед громадян, які реалізовують право на податкову знижку, - найбільше декларують витрати на навчання.

Вінничанка Ольга Федорченко сьогодні вперше подавала податкову декларацію. Каже, що вирішила прийти до Центру обслуговування, щоб проконсультуватися, що і як вірно заповнювати. «Для мене важливий момент уточнення, безпосереднє спілкування з фахівцем, щоб не зробити помилок. Дуже приємно, що мені все доступно пояснили, задоволена рівнем обслуговування, раніше не знала, що тут так легко можна отримати консультацію». Також вперше подавала декларацію про майновий стан і доходи Лілія Гур\'єва: «Я поспілкувалася із знайомими, які порадили і переконали мене подати декларацію, адже ми прагнемо творити правову державу».

В період деклараційної кампанії працівники 18-х Центрів обслуговування платників Вінниччини працюють у посиленому режимі до останнього відвідувача, навіть у вихідні дні та вечірні години. Фахівці надають всі необхідні консультації, бланки, допомагають у заповненні декларацій. Практикується надання консультацій при заповненні декларацій з виїздом відповідальних працівників на великі підприємства та у віддалені райони.

Для тих, хто не має часу відвідати Центри обслуговування існує зручна функція „електронне декларування”. Скориставшись електронним цифровим підписом декларацію громадянин може подати навіть не виходячи з дому.

Для інформування платників у ЗМІ та на сайті Міндоходів у мережі Інтернет постійно висвітлюються основні питання щодо порядку подання податкової декларації про майновий стан і доходи, також вказані основні категорії платників, які повинні подавати декларацію, перелік доходів, що підлягають обов’язковому декларуванню, перелік витрат, що входять до складу податкової знижки.

Деклараційна кампанія закінчується 1-го травня. У платників ще є час до кінця цього місяця щоб виконати свій обов’язок – задекларувати дохід, отриманий у 2013 році та зробити свій внесок у розвиток України.



Переглядів: 4035
Поширень: 0