Щодо оподаткування ПДВ лікарських засобів, за словами начальника управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій ГУ Міндоходів у Вінницькій області Світлани Білилівської, ставка 7 % вводиться з 1 квітня 2014 року на постачання лікарських засобів, внесених до Держреєстру, та виробів медичного призначення, що входять в перелік, затверджений постановою Кабінету Міністрів №867 від 8 серпня 2011 року. Раніше такі операції звільнялися від оподаткування податком на додану вартість.

До 1 жовтня 2014 року продовжено пільгу з ПДВ по операціях з постачання зернових та технічних культур сільськогосподарським підприємствами (крім виробників такої продукції та підприємств, які придбали таку продукцію у її виробників). В той же час виробники сільськогосподарської продукції, вирощеної на землях, які перебувають у їх власності, при експорті такої продукції мають можливість реалізувати її за нульовою ставкою та відшкодувати податковий кредит.

Також вона розповіла, що підвищено ставки екологічного податку в середньому в 1,1 раз. Розширено коло платників за користування надрами для видобування корисних копалин, які проводять господарську діяльність з видобування підземних вод. Переглянуто ставки плати за користування надрами для видобування корисних копалин, здійснено повний перехід до відсоткових ставок та укрупнено групи корисних копалин у розрізі ставок плати за користування надрами. Збільшено ставки збору за спеціальне використання поверхневих вод, підземних вод, води для потреб гідроенергетики, для потреб рибництва, води, яка входить виключно до складу напоїв, за використання шахтної, кар’єрної та дренажної води в 1,086 рази. Підвищено ставки земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не проведено в середньому в 1,1 рази. Визначено, що розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою 3 відсотків нормативної грошової оцінки. Запровадження індексації нормативної грошової оцінки для визначення бази оподаткування фіксованим сільськогосподарським податком набирає чинності з 1 січня 2015 року.

Також законом ставка податку на прибуток зафіксована на рівні 18 %.



Переглядів: 4382
Поширень: 0