Правоохоронцями, під час здійснення перевірки щодо дотримання законності ведення господарської діяльності одного з будівельних підприємств у м. Жмеринка, було встановлено, що посадові особи даного підприємства в січні 2009 року подали до податкової інспекції завідомо неправдиву податкову звітність, в який заявили до відшкодування з бюджету податку на додану вартість. В ході подальшої перевірки встановлено, що дане підприємство протягом останніх 12 місяців взагалі не проводило господарської діяльності, тому не мало право на отримання заявленого бюджетного відшкодування.

Так, завдяки правоохоронцям, було упереджено незаконне відшкодування з бюджету податку на додану вартість у сумі 2,5 млн. гривень.

Наразі за даними матеріалами відносно посадових осіб підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство). Працівники служби боротьби з економічними злочинами на даний час проводять подальші перевірки для встановлення інших фактів протиправної діяльності підозрюваних, а також можливої причетності до злочину посадових осіб податкових органів.


Переглядів: 3181
Поширень: 0