Всеукраїнський конкурс, що сприяє вихованню податкової культури молодого покоління, проходить вже не вперше. Але цьогоріч він дещо змінився: замість номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» дітки повинні були надсилати роботи виконані в техніці комп’ютерної графіки та анімації.

Перший етап конкурсу відбувався на рівні районних центрів, де переможців визначало журі. Кращі роботи стали учасниками 2-го етапу – обласного, в якому, власне, і визначились переможці Вінниччини. У нашій області на конкурс загалом надійшло 579 робіт. Більшість з них – це малюнки (432), також літературні твори (137) і графічні роботи (10).

«Очима дитини про бюджет країни», − на Вінниччині визначено переможців

Обласному журі довелося обрати кращих серед 30 малюнків та 10 графічних робіт у двох категоріях: 1-ша − діти віком 9-11 років, 2-га – 12-15 років. Найбільше до душі журі припали роботи Кундиловської Олександри та Кононенко Дарини з м. Могилів-Подільського, їх надішлють на фінальний етап конкурсу до Міністерства доходів та зборів, як кращі образотворчі твори, а роботу вінничанина Богдана Мілиха як найкращий твір комп’ютерної графіки.

Голова журі – заступник начальника ГУ Міндоходів у Вінницькій області Марія Кисельова відмітила комп’ютерні роботи дітей. «Дуже приємно, що сучасні технології та напрямки дійшли до нашого конкурсу, адже комп’ютерна графіка набирає все більшої популярності. Сучасний світ важко уявити без нових технологій, особливо підростаючому поколінню», − зазначила вона.

«Очима дитини про бюджет країни», − на Вінниччині визначено переможців

Викладачка Вінницької дитячої школи мистецтв Оксана Панас, що вже не вперше оцінює твори цього конкурсу, каже: «Щороку з’являються все нові і нові надбання, нестандартні ідеї, підходи, техніки. Цікаво спостерігати, як діти змальовують складну тему бюджету, які засоби вони вибирають».

Роботам діток з Вінниччини потрібно пройти ще один відбір – всеукраїнський. На ньому визначаться головні переможці, яких нагородять цінними подарунками.



Переглядів: 6446
Поширень: 0