Це стало можливо завдяки плідній співпраці митниці з суб’єктами ЗЕД та митними брокерами.

На оформлення митних процедур в середньому витрачалася 31 хвилина, а це майже у сім разів менше за норматив.

Щодо попереднього електронного декларування – бізнес вже переконався у його ефективності. Позитивним кроком до прискорення здійснення митних процедур є впровадження в роботу оформлення товарів по митних деклараціях типу ЕА.

Таке декларування дає можливість здійснити митне оформлення імпортованих в Україну товарів без їх фізичного пред\'явлення митниці. Тобто одразу після перетину митного кордону товар випускається у заявлений підприємцем митний режим. Умовою застосування такого типу митних декларацій є проведення всіх необхідних форм контролю в пункті пропуску і відсутність ризиків, сформованих автоматично.

Підвищений інтерес до використання технології оформлення декларацій типу «ЕА» свідчить про її позитивну оцінку з боку суб’єктів ЗЕД та подальшу перспективність. Адже застосування такої процедури є дуже зручним для бізнесу: вона сприяє прискоренню товарообігу, скорочує затрати часу і коштів на здійснення митних процедур.

Для порівняння у 2013 році на Вінницькій митниці оформлено 32 митні декларації типу ЕА, а лише за квітень 2014 року оформлено 181 митна декларація такого типу.



Переглядів: 3165
Поширень: 0