Головне управління Міндоходів у Вінницькій області нагадує, що з 1 квітня 2014 року набрали чинності зміни у Податковому кодексі, які були внесені Законом України від 27 березня 2014 року №1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

Зокрема, у пунктах 17-22 розділу І зазначеного Закону викладені нові, збільшені у 0,083 рази, ставки екологічного податку, які повинні застосовуватися платниками при обрахуванні податку за наступні об’єкти оподаткування:

- викиди в атмосферне повітря окремих забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення;

- викиди в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення забруднюючих речовин (які не увійшли до пункту 243.1 статті 243 Податкового кодексу, та на які встановлено та не встановлено клас небезпечності, (крім двоокису вуглецю)) – ставки податку застосовуються залежно від установлених орієнтовно безпечних рівнів впливу таких речовин (сполук) в атмосферному повітрі населених пунктів;

- викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення;

- скиди окремих забруднюючих речовин у водні об’єкти;

- розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах;

- утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);

- тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Загалом, на поліпшення навколишнього середовища вінницький бізнес за п’ять місяців звітного року сплатив до скарбниці зведеного бюджету країни 64,8 млн. грн., що майже на 70 відсотків більше ніж минулоріч. В той же час місцева казна області збагатилася за рахунок екоподатку на 22,7 млн. грн., що склало 144 відсотки в порівнянні з надходженнями минулого року.



Переглядів: 3018
Поширень: 0