Зокрема, протягом січня-червня 2014 року проведено 126 службових перевірок та розслідувань, серед яких – 24 за зверненнями фізичних та юридичних осіб.

За результатами проведених службових перевірок та розслідувань інформація підтвердилась в 93 випадках, у тому числі 8 за зверненням.

Керівникам структурних та територіальних органів ГУ Міндоходів у Вінницькій області та Вінницької митниці Міндоходів України внесено 30   подань для вжиття заходів реагування. І як наслідок, до   50 працівників вжито заходи дисциплінарного впливу.

До правоохоронних органів направлено 83 матеріали службових перевірок для прийняття рішення, згідно чинного законодавства. За даними матеріалами, органами прокуратури протягом першого півріччя поточного року розпочато 10 кримінальних проваджень за фактами перевищення службових повноважень та службового підроблення службовими особами структурних та територіальних органів ГУ Міндоходів у Вінницькій області та Вінницької митниці Міндоходів України.

Зокрема, у червні поточного року прокуратурою Вінницької області за матеріалами УВБ розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем службових осіб ГУ Міндоходів у Вінницькій області, які з метою перешкоджання господарській діяльності ПАТ «Б», під час проведення перевірки підприємства, без документального підтвердження, внесли до акту перевірки недостовірні відомості щодо порушення ПАТ «Б» норм Податкового кодексу України, в результаті чого було безпідставно донараховано податків в сумі близько 13, 5 млн. грн.

Одним з пріоритетних напрямків роботи управління залишається упереджувальна та роз’яснювальна робота серед працівників податкової та митної служби, а також кандидатів на заміщення вакантних посад. 

Так, протягом 2014 року співробітниками управління проведено 243 профілактичних заходи, серед яких виступи, лекції, бесіди в колективах структурних підрозділів ГУ області та Вінницької митниці Міндоходів, винесення офіційних застережень.

В рамках забезпечення прозорості діяльності, своєчасного інформування громадськості про результати вжитих заходів, показники роботи управління щомісячно розміщуються на суб-сайті ГУ Міндоходів у Вінницькій області.

А для всіх небайдужих нагадуємо, що в управлінні працює цілодобова лінія телефону „довіри” ((0432) 66-02-05). Подзвонивши на нього, можна повідомити про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів Міндоходів у Вінницькій області та Вінницької митниці. Окрім цього, в Міністерстві доходів та зборів України діє інтерактивний сервіс «Пульс» (044) 284-00-07, який приймає звернення представників бізнесу з податкових та митних питань.



Переглядів: 2651
Поширень: 0