Так, задля профілактики та припинення фактів порушення митного законодавства за першу половину липня ними проведено 7 спільних заходів із перевірки транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією. За результатами перевірки було складено 5 протоколів про порушення митних правил за ч. 2 ст. 469 Митного кодексу України. Відтак, порушникам доведеться сплатити штраф у розмірі п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян. А це 8,5 тис. грн.

Такі профілактичні перевірки на Вінниччині не новина. Здійснюють їх підставі Плану спільних заходів з протидії порушенням митного законодавства та профілактики злочинів на автомобільному транспорті фахівці оперативного управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Вінницької митниці Міндоходів та Дорожньо-патрульної служби УДАІ УМВС України у Вінницькій області.

Як показує практика найчастніше громадяни порушують митне законодавство, передаючи транспортні засоби, тимчасово ввезені на митну територію України громадянами-нерезидентами, іншим особам.

Отож, Вінницька митниця Міндоходів нагадує, що згідно ч. 4 ст. 380 Митного кодексу України тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування дозволено використовувати на митній території України виключно тим громадянам, які ввезли їх в Україну, і тільки для їх особистих потреб. Натомість, такий транспорт не можна використовуватися для цілей підприємницької діяльності в Україні, розкомплектовувати, а також відчужувати чи передавати у володіння, користування або розпорядження іншим особам.



Переглядів: 3630
Поширень: 0