Переселенцям зі Сходу країни, які вдома займались підприємницькою діяльністю, але через фактично неоголошену терористами та найманцями війну, мають наміри продовжити свою власну справу у Вінниці, - міська влада та Рада підприємців при міському голові допоможуть освоїтись в економічному просторі подільської столиці. Так само, як і представникам великого бізнесу, які хочуть перенести своє існуюче виробництво, або організувати нове у Вінниці. Такі підприємці можуть розраховувати на оперативну перереєстрацію документів та безкоштовні консультації з бізнесових питань. Також вони отримають інформацію про вільні приміщення й земельні ділянки комунальної та комерційної власності та зможуть оформити підходящу нерухомість для подальшого ведення бізнесу.

Кількість переселенців з українського Сходу збільшується. З початку антитерористичної операції в департаменті соціальної політики міської ради зареєструвалось 453 мешканців Донецької та Луганської областей. Але ця цифра не остаточна, адже не всі вимушені переселенці звертаються до департаменту та реєструються.

«За останні тижні ми бачимо тенденцію, що до нашого міста приїздять люди зі Сходу, які мають бажання залишитись у Вінниці. Серед них і категорія тих осіб, які хочуть започаткувати тут власну справу або перенести сюди свій бізнес. Крім того, приїздять дуже висококваліфіковані люди, яких, на мою думку, Вінниці бракує. І цей процес, за нашими прогнозами, лише розпочинається. Є суб’єкти підприємницької діяльності, які хочуть перереєструвати бізнес у Вінниці, є й представники великих компаній, які прагнуть розмістити у Вінниці виробництва. Ми працюємо по всіх цих напрямках і будемо допомагати підприємцям, які готові прийняти прозорі і конкурентні умови ведення бізнесу, які запроваджені у нашому місті», - говорить заступник міського голови Валерій Коровій.

Враховуючи це, у місті стартувала робота по відпрацюванню алгоритму координації роботи по співпраці із підприємцями зі Сходу. Валерій Коровій каже, що в першу чергу бізнесменам варто консультуватись безпосередньо в мерії або у Раді підприємців, а не у своїх знайомих, які можуть не володіти вичерпною інформацією. Так вони зекономлять час і отримають максимум даних про бізнесове середовище міста, знайдуть відповіді на ті питання, які можуть цікавити підприємців.

Отримати консультацію можна дистанційно (по телефонах 59-50-46, 59-50-40) або в «Прозорому офісі» на Соборній, 59, де з 17-ї години в Офісі підприємця здійснюється прийом таких категорій громадян.

Співголова Ради підприємців при Вінницькому міському голові Леонід Марцинковський зазначив: «Людина перед тим, як прийняти рішення, чи перереєстровувати свій бізнес у Вінниці, може скористатись вже наявною інформацією і досвідом членів Ради підприємців, які можуть підказати стан ринку в торгівлі чи сфері послуг на території міста Вінниці. Також ми можемо бути свого роду навігатором в існуючих регламентних процедурах щодо відведення земельних ділянок, погодження розташування місць торгівлі та інших питаннях, які стосуються ведення бізнесу. Наша мета – допомогти людям з інших регіонів якомога скоріше зорієнтуватися в тих площинах, де той чи інший підприємець має наміри працювати в місті Вінниці».



Переглядів: 4993
Поширень: 0