Завдяки військовому збору, за підрахунками фахівців ГУ Міндоходів у Вінницькій області, до кінця 2014 року на потреби армії регіон зможе зібрати близько 70 млн.грн.

Зміни до Податкового кодексу набирають чинності з 3 серпня поточного року. Відтак, тимчасово, до 1 січня 2015 року, як доповнення до податку на доходи фізичних осіб, введено новий загальнодержавний збір – військовий збір. Його запропоновано стягувати за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб. А саме, із заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, що нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв\'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Збір також буде стягуватися у разі виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, а ще з виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри. Натомість доходи суб’єктів господарювання-фізичних осіб не є об’єктом оподаткування.

В цілому по Україні запровадження військового збору дозволить акумулювати 2,9 млрд. грн. На Вінниччині ця сума становитиме близько 14 млн. грн. в місяць.

Планується, що усі надходження від військового збору будуть йти на фінансування Збройних Сил та підтримку їх обороноздатності.



Переглядів: 6832
Поширень: 0