Державна фіскальна служба (ДФС) України в рамках проведення податкової реформи пропонує зменшити максимальний розміру єдиного податку для деяких груп юридичних і фізичних осіб до показника 1,5-2 рази і розділити всіх "спрощенців" на три групи (замість діючих зараз шести груп). "Важливо не тільки зберегти спрощену систему оподаткування, але і створити більш сприятливі умови для ведення бізнесу. Що ми для цього зробимо? По-перше, ми ініціюємо значне скорочення ставок єдиного податку. У разі підтримки наших пропозицій максимальний розміру податок для деяких груп юридичних і фізичних осіб скоротиться в 1,5-2 рази", - сказав глава ДФС Ігор Білоус на брифінгу 9 вересня.

За його словами, ДФС також пропонує заборонити перевірки платників єдиного податку та суб\'єктів господарювання з річним доходом до 20 млн грн. Перевірки цих категорій платників податків будуть здійснюватися виключно за їх заявою, рішенням суду або відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу.

"Іншими словами, малих підприємців чіпати не будемо - нехай трудяться, інвестують, створюють робочі місця і платять" білі "зарплати за новою ставкою ЄСВ (єдиний соціальний внесок – Ред.)", - додав Білоус.

Крім того, він повідомив, що в рамках податкової реформи запропоновано розділити всіх спрощенців на три групи замість діючих шести.

"Як ви знаєте, на сьогоднішній день існує система з шести груп платників. Ми цю систему ліквідуємо, спрощуємо і переходимо фактично до трьох груп. Перша група - фізичні особи, річний обсяг доходу -збільшуємо - з 150 тис. грн до 300 тис. грн . Друга група - фізичні особи до 1,5 млн грн. Третя група - фізичні та юридичні особи з обсягом до 20 млн грн", - сказав Білоус.

ДФС також пропонує значно скоротити ставку оподаткування для "спрощенців", які перебувають на третій групі.

"Тут буде значна поступка в частині ставки. Раніше були різні ставки - і 3%, і 5%, і 7%. Тепер буде 2% у разі сплати ПДВ у загальному порядку та 4% доходу без сплати ПДВ. Ми фактично істотно скорочуємо ставки і даємо можливість підприємцям більше заробляти, більше приносити додому", - додав глава ДФС.

Як відомо, станом на 17 липня поточного року по спрощеній системі оподаткування в країні працюють 1,2 млн платників податків. Підприємці мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування у електронному вигляді. До того ж за власним рішенням протягом року спрощенці можуть міняти групу або ставку податку.



Переглядів: 3780
Поширень: 0